Немците са известни с традиционната си храна,като трябва да се отбележи,че тяхното меню до голяма степен също е следствие от природните условия по земите им.На първо място немзите се отличават с вкусните си местни изделия- колбаси,кремверши,леберкези,вурстове и други.
Немската кухня е многообразна и варира значително според региона. Най - общо казано картофите, зелето и свинското месо са широко разпространени. Основните ястия като цяло са тежки и калорични, благодарение на широкото използване на свинско месо и бекон.
В немската кухня, както и в повечето западноевропейски кухни, се забелязва влиянието на кулинарното изкуство от съседните страни, предимно чешко, австрийско и швейцарско.Немците обичат ястия, приготвени със свинско (което обикновено се поднася със зеле) и с телешко месо. Свинските крачета и печената гъска са едни от най-популярните за немската кухня специалитети. Птиците се приготвят по обичайните начини, но особен интерес предизвиква комбинирането на печена гъска с компот. Германия е известна и със своите вурстове (салами) и франкфуртери (кренвирши). Сладкарството е известно с традиционните си немски специалитети — например дрезденският коледен кейк със стафиди.
По поречието на Рейн се отглеждат лозя и е развито винопроизводството.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар